مدیریت کلاس درس

20 تکنیک برای مدیریت کلاس درس

مدیریت کلاس درس
مدیریت کلاس درس مهمترین مهارت هر معلمی است

20 تکنیک برای مدیریت کلاس درس

20 تکنیک و استراتژی مدیریت کلاس

هواپیماهای کاغذی در سراسرکلاس به پرواز در می آیند. دانش آموزان بین میزها مسابقه می دهند. حتی شما نمی توانید یک کلمه به زبان بیاورید، زیرا آنها بر سر شما فریاد می زنند. مانند صحنه فیلمی است که از تلویزیون نگاه می کنید، اما مسئله این است که همه ی این موارد واقعی است و اما مسئله اینجا است که مدیریت ضعیف کلاس مطمئناً میزان استرس و فرسودگی شغلی شما را افزایش می دهد.

متاسفانه بررسی ها نشان می دهد که در برنامه های مربوط به توسعه ی حرفه ای معلمان ،کارگاه ها و آموزش های مربوط به آنها توجهی در زمینه ی مدیریت کلاس نشده است. علی رغم این بی توجهی ها رویکرد های مدیریت کلاس درس ساده و موثری وجود دارد که می توانید خودتان آن را اجرا کنید. این رویکرد ها می توانند رفتار اجتماعی دانش آموز و مشارکت  تحصیلی را افزایش دهند و یک محیط یادگیری منظم ایجاد کنند.

  1.  الگوی رفتار ایده آل: رفتاری را که انتظار دارید در دانش آموزان خود ببینید، با گفت و گو و تعامل با معلم دیگر در مقابل دانش آموزان خود نشان دهید
  2. اجازه دهید دانش آموزان در ایجاد دستورالعمل ها کمک کنند: از دانش آموزان بپرسید که فکر می کنند چه رفتار هایی قابل قبول و چه رفتار هایی قابل قبول نیست و آنها را تشویق کنید تا قوانینی را برای سال تحصیلی پیشنهاد دهند.
  3.  قوانین را مکتوب کنید: با نوشتن دستورالعمل‌هایتان مطمئن شوید که آن قوانین فراموش نمی‌شوند و آنها را به صورت یک لیست بین دانش آموزان توزیع کنید تا همهی آنها آن دستورالعمل را داشته باشند.
  4. از تنبیه کلاس بپرهیزید: به جای اینکه کل کلاس را تنبیه کنید بهتر است هر مسکل رفتاری را به صورت مجزا مورد توجه قرار دهید تا از آسیب رساندن به روابط با دیگر دانش آموزان جلوگیری کنید.
  5.  تشویق ابتکار: با اجازه دادن به دانش آموزان برای کاربر روی واحد های خاص درسی، ذهنیت رشد را ارتقا دهید

و ارائه‌های مختصری را به دانش آموزان انتقال دهید تا  محتوای درس خود را تقویت کنید.

  1.  ستایش کنید: با تبریک صریح و آشکار به دانش آموزان، سخت کوشی آنها را مورد تشویق و قدردانی قرار دهید. رفتار ایده آل را تشویق کنید تا به کل کلاس الهام ببخشید.
  2.  از ارتباط غیر کلامی استفاده کنید: واژه ها و مفاهیمی که به زبان می آورید را با اعمال و وسایل دیداری تکمیل کنید تا انتقال محتوا را بهبود داده و آن را آسان سازید ،از این طریق به دانش آموزان کمک می کنید تا تمرکز کنند و درس ها را پردازش کنند.
  3. مهمانی برگزار کنید: گاه به گاه یک مهمانی کلاسی برگزار کنید تا دانش آموزان سخت کوشی آنها راتشویق نموده و به آنها برای ادامه دادن انگیزه دهید.
  4.  پاداش های ملموس ازائه دهید: به دانش آموزان خاص در پایان هر درس، درجلوی کلاس، به عنوان یکی دیگر از تکنیک های انگیزشی و تقویت کننده رفتار پاداش دهید.
  5. نامه ها و تماس های تلفنی مثبت بگیرید: تماس های تلفنی مثبت بگیرید و نامه هایی با متن مثبت برای والدین ارسال کنید تا از این طریق والدین را به مشارکت بیشتر در یادگیری فرزندشان تشویق کنید.
  6.  ایجاد هیجان برای محتوا: دروس را با پیش نمایش قطعات به خصوص هیجان انگیزی شروع کنید، این گونه اقدامات علاقه دانش آموزان را از همان ابتدا جلب می کند.
  7.  ارائه انواع مختلف زمان مطالعه آزاد: برای کمک به دانش آموزانی که نمی توانند در سکوت به بررسی محتوا بپردازند فعالیت های مختلفی را برای زمان مطالعه ی آزاد فراهم کنید ( مانند یادداشت برداری گروهی ).
  8.  قراردادهای گروهی بنویسید: با نوشتن به اجرای کار گروهی دانش آموز کمک کنیدقراردادهایی که حاوی رهنمودها و دستور العمل های واضح هستند را بنویسند و از هر یک از اعضای گروه بخواهید یک نسخه آن را تایید کند.
  9.  پروژه های باز را تعیین کنید: دانش آموزان را تشویق کنید تا با پروژه های پایان باز مقابله کنند.پروژه هایی که به آنها امکان می دهد دانش را به روش هایی که مناسب و جذاب هستند ارائه دهند.

15.از دادن نمره استاندارد به بچه ها خود داری کنید.در ارزیابی های غیر رسمی و تکوینی به دانش آموزان کمک کنید تا چنانچه انتظارات را برآورده نکرده اند، به آنها فعالیت و تکالیفی بدهید تا شایستگی خودشان را بهبود دهند.

 

  1.  از تکنولوژی استفاده کنید که برای هر دانش آموز تنظیم می شود: به دانش آموزان فرصت دهید تا از تکنولوژی آموزشی به تناسب محتوای آموزشی استفاده کنند مانند استفاده از تلفن همراه برای جستجوی اطلاعاتی در زمینه ی موضوع درسی.
  2. با دانش آموزان مصاحبه کنید: با دانش آموزانی که در فعالیت های یادگیری درگیر نیستند یا رفتار های اجتماعی مثبتی دارند مصاحبه کنید تا نوعی بینش برای مدیریت آنها به دست آورید.
  3.  رفتار بد را به سرعت مورد توجه قرار دهید: وقتی باید رفتار بد را برطرف کنید سریع آن را بررسی نموده و راه حلی برای آن پیدا نمایید چرا که رفتار های منفی مانند بوی بد کل کلاس را در بر می گیرند.
  4.  آموزش همتایان را در نظر بگیرید: اگر احساس می کنید که می توانید با کمک دانش آموزان عملکرد آنها را بهبود دهید،از فعالیت های آموزش همتا استفاده کنید ( مانند خواندن زوجی)
  5. برنامه های یادگیری شخصی:دانش آموزان را تشویق کنید تا برنامه شخصی خودشان برای یادگیری را تنظیم نمایند، این کار باعث می شود دانش آموزان تعهد بیشتری برای یادگیری و انجام فعالیت های علمی داشته باشند.

مدیریت کلاس درس:22 نکته طلایی برای مدیریت کلاس درس ( فیلم آموزشی)

مدیریت کلاس درس
مدیریت کلاس درس برای معلمان و نومعلمان

دیدگاه‌ها

179 پاسخ به “20 تکنیک برای مدیریت کلاس درس”

  1. Keep functioning ,terrific job!

  2. Keep functioning ,terrific job!

  3. As I website possessor I conceive the subject matter here is rattling good, thankyou for your efforts.

  4. Thanks for helping out, great information. “Courage comes and goes. Hold on for the next supply.” by Vicki Baum.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *